Новини

04.08.2018

4 серпня шампанському виповнюється 350 років!

4 серпня шампанському виповнюється 350 років

Цього року 4 серпня весь світ святкує 350-річчя існування шампанською технології виробництва ігристого вина. У всьому світі її називають «класичной». Цей унікальний метод був створений у французькій Шампані в середині XVII ст. Через сто років класичний метод виробництва ігристих вин став масовим і поширився по всьому світу. Традицію відзначати це свято – День народження Шампанського ввели у Франції в ХХ столітті.

І правильно зробили! Адже це чудова нагода наповнити келихи вишуканим перлинним вином!

Ось вже понад півстоліття ARTWINERY використовує саме шампанську технологію для виробництва своїх ігристих вин, що не менш знамениті в нашій країні, ніж французьке шампанське. І тому сьогодні, 4 серпня, віддаючи данину традиції, ми запрошуємо підняти келихи в честь Дня народження Шампанського разом з нами і привітати всіх поціновувачив перлинних бульбашок, а також виноробів-шампаністів усього світу з цим чудовим святом!

Історична довідка:

Згідно з легендою, саме 4 серпня 1668 року отець Періньон запропонував своїм братам по абатству випробувати незвичайне вино з чудовими бульбашками і прозорою піною. 4 серпня і стало Днем народження шампанського. Технологія виготовлення ігристого вина була розкрита громадськості офіційно тільки через 50 років після її винаходу. Це зробив абат Федина в 1718 році. Масовий продаж шампанського почався в 1728 році. Першою фірмою, яка його випускала в виробничих масштабах, стала компанія «Рюінар».

Особливо популярним шампанське стало в кінці XIX століття. Його виробництвом почали займатися багато країн світу. Щоб прибрати конкурентів на ринку виробництва шампанського, Франція прийняла закон, який дозволяв так називати тільки вина, які виготовлені безпосередньо в Шампані. Це сталося після першої світової війни.

усі новини